Vreme Naročite se
Prašičje farme v stolpnicah
Na Kitajskem so v letošnjem letu zgradili kar 12.500 novih prašičjih farm, ki v svetu, namesto po dobrobiti živali, odmevajo predvsem zaradi njihovega nerazumnega dviganja visoko v nebo.
Tevž Tavčar
Kmečki glas

Torek, 24. november 2020 ob 10:51

Odpri galerijo

Medtem ko se prizadevanja, da bi izboljšali pogoje reje in s tem počutje domačih živali v Evropi (vključno s Slovenijo) v zadnjih letih na srečo stopnjujejo, postaja ravnanje z živalmi v hitro razvijajočih državah, kot je npr. Kitajska, vse bolj brezčutno, neodgovorno in neskladno z osnovnimi načeli etike – vse z namenom „čim več za najnižjo ceno“.


Poglejte kratek videoprispevek o kitajskih mastodontskih prašičjih farmah v nadstropjih.

Ne spreglejte izvrstnega koledarja SLOVESNKIH AVTOHTONIH PASEM, v katerem je s fotografijo in opisom osnovnih značilnosti in povezavo do videopredstavitev predstavljenih vseh 13 slovenskih avtohtonih pasem. 

Koledar lahko naročite s klikom na naslovnico, na tel. št. 01 473 53 79 ali 4-naslov karmen@czd-kmeckiglas.si. VABLJENI K NAKUPU. 

Povezava do videopredstavitve štajerske kokoši preko QR kode

Poglejte videopredstavitev slovenske avtohotone pasme štajreska kokoš. 

Prelistajte in s klikom na naslovnico naročite knjigo BOLEZNI GOVEDA IN DROBNICE. Vabljeni k nakupu. 

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 15. Jul 2021 at 10:58

275 ogledov

305 evrov za tono krmne pšenice – na Kitajskem
Večkrat smo že povzemali  informacije po Argarheute, ki je poročal o Kitajski kot proizvajalki in uvoznici  kmetijskih pridelkov. Tokrat lahko pogledamo kako jo ocenjuje USDA – Ameriško kmetijsko ministrstvo. Kitajska namreč predstavlja  zelo pomembnega kupca na svetovnem trgu  kmetijskih surovin. Po teh ocenah naj bil imela Kitajska v letošnjem letu posejano  z ozimno in spomladansko pšenico skupaj 23 milijonov hektarjev.  136 mio ton naj bi bila težka  skupna letošnja letina pšenice.  In ker imajo Kitajci zelo radi rekorde,  bo ta številka ponovno postavila rekordno lestvico za 2% navzgor. 5,9 tone pšenice / hektar bo povprečen predelek.                10 milijonov ton  bo težak uvoz  pšenice in bo ostal na nivoju leta 2020. Tudi  Kitajske zaloge pšenice in ječmena so enormne, saj so ob koncu sezonske  znašale polovico svetovnih zalog  z 143 mio tonami, zaloge v EU so znašale le 11 mio ton, v ZDA pa 18 mio ton.  Očitno se Kitajska še vedno spominja časa komunizma, ko so v hudi revščini,  trpeli  lakoto. Kitajski notranji trg je kontroliran s strani države, ki postavlja uradne minimalne  odkupne cene.  Z visoko postavljenimi cenami želijo stimulirati višjo stopnjo samooskrbo. Strateško je boljše pridelati hrano doma  po višji ceni, kot biti preveč odvisen od uvoza.  305 evrov za tono krmne pšenice je  določena minimalna odkupna cena.   Aktualna cena za koruzo je je znašala 362 evrov za dobavo takoj in 335 evrov za  letošnjo žetev.  Kitajsko ministrstvo za kmetijstvo  je izdalo  smernice, po katerih naj bi se drago koruzo in sojo,  za prehrano prašičev in perutnine,  nadomestilo z  cenejšimi surovinami, kot so manioka, ječmen,  sirek in riževi otrobi. 26 mio ton koruze  bo letos uvozila Kitajska Država Kitajska  gradi svojo kmetijsko politiko, po kateri želijo postati prehransko čim bolj samooskrbni.  

Thu, 17. Jun 2021 at 09:52

827 ogledov

Napoved: žetev bo boljša od predvidene
Bliža se žetev in napovedi o kakovosti in količini prihajajoče letine so vse bolj natančne. Pričakuje se boljša letina, kot je bila napovedana pred enim mesecem. Cena pšenice na pariški borzi je padla na 200 € za tono,  septembrska predvidena cena za pšenico pa je znašala okoli 206 € za tono. Še slabše jo je odnesla oljna repica, ki je v nekaj dnevih padla za 40 € za tono. Trenutna cena za koruzo še dosega 259 €, cena za koruzo nove letine pa kotira na 205 € za tono. Rusija, Ukrajina in tudi Nemčija so popravile svoje napovedi za letošnjo žetev navzgor. Napovedi vedno upoštevajo vegetacijsko stanje rastlin, manjša suša se rastlinam sicer pozna, a jo v obdobju dežja lahko nadoknadijo.    Napoved USDA – ameriškega ministrstva za kmetijstvo ocenjuje, da je trenutno le 68 % koruznih posevkov v ZDA v razredu dobro ali zelo dobro. Še slabše obete ima soja, ki je v tovrstnem ocenjevanju dosegla 62 %. Oba posevka sta dobila nizek delež odstotokov zaradi suše. Trenutne napovedi bo po vsej verjetnosti spremenilo vreme, saj se v naslednjih tednih pričakujejo dež in nižje temperature, na katerih bodo osnovane nove napovedi. Je pa v zraku drugačna napoved, saj je ameriški predsednik Joe Biden omenjal možnost ukinitve odredbe po kateri morajo naftne rafinerije dodajati v bencin  biološka goriva.  Ta  ukrep bi predstavljal velik poseg na trg koruze, saj  kar 40 % vse ameriške koruze končna v bio etanolu. V tem primeru bi cena koruze lahko padla zelo nizko. Vreme in politika sta od nekdaj krojila usodo kmetijstva. NE SPREGLEJTE, polistajte in s klikom na naslovnico naročite knjigo POLJŠČINE, v kateri so opisane najpomembnejše svetovne poljščine, kot so pšenica, pira, rž, tritikala, ječmen, oves, proso, koruza, sirek, riž, ajda, kvinoja, soja, sončnica, oljna ogrščica, gorjušica, buča, mak, sezam, arašid, kloščevec, lan, konoplja, bombaževec, facelija, tobakovec, hmelji in druge. VABLJENI K NAKUPU. 

Wed, 16. Jun 2021 at 15:56

1472 ogledov

Prašičereja: podjetje z 2,62 milijona plemenskih svinj   
V  zadnjih letih smo se že kar navadili, da imamo različne lestvice največjih in najbogatejših. Po poročanju Agrarheute se je število plemenskih svinj pri ekstremno velikih rejcih ponovno povečalo. Na svetu je v preteklem letu imelo 40 velikih kmetijskih podjetij več kot 100.000 plemenskih svinj, še v letu 2019 je ta prag preseglo le 36 podjetij. Tako je 40 največjih redilo skupno kar 16,5 milijona plemenskih svinj ali v povprečju 412.500 živali.      Na prvih dveh mestih sta pristali dve Kitajski podjetji, prvo z 2,62, druga pa z 1,8 milijona živali, tretje mesto pa je zasedlo ameriško podjetje z 1,23 milijona živali. Največje tovrstno evropsko podjetje, s sedežem v Franciji, je z 245.000 živalmi v skupnem seštevku zasedlo 19. mesto. Povsod po svetu se ustvarjajo velike koncentracije kmetijske proizvodnje. Kmetijska zemljišča kupujejo nekmetje, povečuje se stalež živali, ki jih redijo na enem mestu. Vse z namenom čim cenejše proizvodnje.   Na Kitajskem so svoj stalež plemenskih svinj, po afriški prašičji kugi, zelo dobro obnovili. V primerjavi z letom 2019 se je celoten stalež prašičev dvignil kar za 89 %, od tega jih je bilo kar 9,37 milijona na velikih farmah. Ob tem pa je potrebno poudariti, da je na Kitajskem cena prašičjega mesa drastično padla. Odkupna cena pitanih živali je v letošnjem letu padla za 59 % na 1,9 € za kilogram žive teže. Še v marcu je bila cena za 20 kilogramskega tekača 220 €, sedaj pa znaša "le še" 104 €. Ker Kitajska veliko večino surovin za krmo prašičev uvozi, se je glede na svetovne cene pšenice, koruze, ječmena in soje,  cena krme povečala.  Pitališča bekonov ta trenutek ne morejo delati z dobičkom. To jim onemogočajo na eni strani še vedno zelo dragi tekači in draga krma. Zlati časi za izvoznike svinjskega mesa na Kitajsko so mimo. Ker je prašičereja podvržena izključno tržnim mehanizmom, se lahko hitro zgodi, da bo na Kitajskem veliko rejcev prenehalo z rejo, nekaj časa bo velika ponudba mesa ceno zniževala, po upadu števila rejcev pa se bo cena ponovno dvignila. V taki politiki ni nič trajnostnega. 

Mon, 17. May 2021 at 13:11

623 ogledov

Kitajska nam pomaga
Na mednarodnem trgu kmetijskih pridelkov so se v zadnjih dvajsetih letih zgodile velike spremembe. Najprej je potrebno poudariti, da so skoraj vse kmetijske kulture povečale količine pridelkov na enoto površine ali na enoto posamezne živali.  Selekcija tako pri rastlinah kot pri živalih je pripeljala do rasti. Največji napredek je na tem področju naredila Rusija. Največja država na svetu je postala pomembna pridelovalka. Med drugim je postala največja izvoznica pšenice na svetu. Tudi pri prašičjem mesu so že presegli stopnjo samooskrbe. Poljedelstvu gre v prid tudi dejstvo, da dvig temperature omogoča kmetovanje tudi tam, kjer do sedaj to ni bilo mogoče. Posamezna področja v Sibiriji postajajo kmetijsko zanimiva. Na področjih, kjer je bila zemlja skoraj vsa leta zamrznjena, postajajo s  spremenjenim podnebjem kmetijsko zelo uporabna. Na strani potrošnje  prehranskih izdelkov pa je največji korak naredila Kitajska. Hiter gospodarski razvoj je v tej državi prinesel tudi spremembe prehranskih navad. Srednji in višji razred prebivalstva je pričel povpraševati po drugačni hrani. Tako so skoraj čez noč postali veliki porabniki mesa. Zgodba na Kitajskem je zelo podobna razvoju povpraševanja po prehranskih izdelkih v Evropi v povojnem obdobju. Najprej lakota in potem obdobje blagostanja je v posameznih državah pripeljalo porabo mesa na 140 kilogramov na prebivalca.  Poraba mesa na Kitajskem še raste, medtem ko v Evropi pada že dvajset let. V državi komunističnega kapitalizma ob povečanem povpraševanju niso stali križem rok, pričeli so pospeševati lastno kmetijstvo in tako so že nastale gigantske farme prašičev in mlečnih krav, kjer število živali na enem mestu presega 30.000. In prav pri teh velikih koncentracijah živali je narava že pokazala zobe. Afriška prašičja kuga je v letu 2019 na Kitajskem zdesetkala prašičjo čredo. Katastrofa se je pripetila tudi v letu 2020, ko je potonila tovorna ladja z več kot 5000 kravami, ki  je tovorila plemenske živali iz Nove Zelandije na Kitajsko. Postali so tudi eden od večjih  kmetijskih investitorjev v Afriki, kjer kupujejo ali jemljejo v dolgoletni zakup velike kmetijske površine. Vse s ciljem postati prehransko neodvisni, kar pri skupnem številu prebivalcev, ki že presega 1,4 milijarde, ne bo lahko.    Prehod stanja lakote v stanje blagostanja vodi do preobjedenosti in skrbi zgolj za sebe. Kitajci so zelo hitro postali častilci prestiža. Ne kupujejo zgolj hrane, postali so porabniki dragih alkoholnih pijač,  avtomobilov, visoke mode in  nakita in ur. Veliko Kitajsko povpraševanje po kmetijskih pridelkih je dobro za preostali kmetijski svet. Z velikimi nakupi vzdržujejo  cene kmetijskih pridelkov na zelo visoki ravni. Cene žitaric in stročnic so rekordne, in sicer koruza 250 eur, pšenica 226 eur, soja 650 eur in oljna repica 556 eur za tono.  Z NAMI GRE HITREJE. KMEČKI GLAS. Več o naročniških ugodnosith izveste s klikom na pasico. 

Tue, 11. May 2021 at 10:49

453 ogledov

Koruza je dražja kot pšenica
V največji  pridelovalki koruze na  svetu, v ZDA rastejo cene koruze vse od septembra 2020. V tem času se je cena podvojila in je ta trenutek na vrhu osem letnega obdobja. Razlog za tako stanje  leži ponovno v velikih Kitajskih nakupih.  Visok nivo cene  drži tako koruza na zalogi, kot koruza, ki kotira na terminski borzi, kjer se trguje z letošnjo bodočo  žetvijo.  V izvoznih pristaniščih ZDA  je cena koruze konec prejšnjega tedna  dosegla 266 evrov za tono. V Evropi je cena koruza višja kot za pšenico in  se trenutno vrti okrog 250 evrov za tono. V pristaniščih v Ukrajini pa je bila cena  na ladjo naložene koruze 239 evrov za tono.   Najdražja pa je koruza na Kitajskem, kjer je  na terminski borzi  za mesec november kotirala pri 363 evrih za tono.  Poročali smo že gradnjah velikih prašičjih farmah, ki imajo po zadnjih podatkih  velike težave, zaradi visokih vhodnih cen krme.  Manjši pridelovalci  lahko pridelajo del krme sami, medtem, ko so velike farme popolnoma odvisne od nakupa krme.   Ker se visoke cene krme niso  v celoti preslikale v  končno ceno prašičev, poslujejo  velike farme z izgubo. Visok nivo trenutnih cen, je spodbudil v Evropi večji interes kmetov za setev koruze. Evropska komisija ocenjuje, da je bo skupaj zasejano 8,97 milijona hektarjev površin s  koruzo za zrnje, kar  je 30.000 hektarjev več kot  preteklo leto.  Velika proizvajalca koruze  Madžarska in Romunija pričakujeta tudi boljšo letino kot v preteklem letu, ko jih je prizadela huda suša.  V Evropi  je skoraj končana setev, po začetnih težavah z aprilskimi nizkimi temperaturami in suho zemljino.    

Thu, 6. May 2021 at 13:07

754 ogledov

"Štrajk motork" = poziv nemških lastnikov gozdov
Po podatkih nemškega spletnega portala Agrar Heute cene za rezan les v Nemčiji letošnjo pomlad neprestano strmo naraščajo. Lesnim predelovalnim obratom, pred vsem pa žagam, se pišejo zlati časi. Gradbeni les se iz tedna v teden draži. Toda od rekordnih cen imajo lastniki gozdov bore malo. Nemški lastniki gozdov pozivaju k »štrajku motork«. Lastniki gozdov si želijo pravičnejšo razdelitev prihodkov, zato so se v medijih že pojavili odkriti pozivi » Ustavite motorke, pustite drevesa stati«. Poleg domačega gradbenega trga cveti tudi trg v ZDA in na Kitajskem.  »Cena za hlodovino raste prepočasi«, pravijo jezni lastniki gozdov in nadaljujejo: »Z našo surovino se ustvarjajo dodatni dobički, lastniki gozdov od tega nimamo nič ...« Cena za  hlodovino, poškodovano v suši ali lubadarju, dosegajo 70 do 75 € za kubični meter. Rezani les pa kasneje dosega večkratnik  vhodne cene. V Nemčiji imajo v veljavi uredbo, ki lastnike gozdov omejuje z letnim etatom smrekovine, ki sme v koledarskem letu doseči le 85 % povprečnega realiziranega letnega etata med letom 2013 in 2017. Ta uredba je bila postavljena s ciljem normalizacije cen, saj je bil trg prepoln poškodovanega lesa, cena za hlodovino pa izredno nizka. Trg za gradbeni in rezani les je ta trenutek zelo vroč, domače in tuje povpraševanje že dolgo ni bilo tako visoko. Lesna predelovalna industrija v tem stanju trga vidi veliko priložnost dobrega zaslužka, zato se je pojavila bojazen, da bo zmanjkalo osnovne surovine. Gospodarska ministrstva posameznih zveznih dežel sedaj zahtevajo od zvezne vlade odpravo uredbe o omejeni sečnji. Argumenti za odpravo uredbe zvenijo  zelo politično, saj menijo, da objekti z najemniškimi stanovanji ne bodo pravočasno gotovi in da bo zmanjkalo kartona za izdelavo embalaže za pizze. Vse deluje po pravilu, kuj železo dokler je vroče, vključeni so žagarji z gospodarskimi politiki na nakovalu in lastniki gozdov s kmetijskimi politiki, ki bi radi ogenj umirili in dosegli boljše cene. Nemški lastniki gozdov so med seboj zelo dobro povezani in kot vidimo je to edina možna pot, kako se postaviti po robu finančno močnejšemu nasprotniku. VSTOPITE V SVET KMETIJSTVA KORAK PRED DRUGIMI. BERITE KMEČKI GLAS. Več o naročniških ugodnostih izveste s klikom na pasico.   
Teme
prašičereja dobrobit živali

Zadnji komentarji

proflevin :

15.07.2021 14:09

Buy Grade "A" Pure SSD Chemical and Activation Powder +27833928661 for Cleaning Black Notes in Free State,Durban,Sasolburg,Limpopo,Mpumalanga,Witbank,Middelburg,Vanderbijlpark,Eastern Cape,Johannesburg,Western Cape, Gauteng,Pretoria,Tzaneen,Stand Buy Grade "A" Pure SSD Chemical and Activation Powder +27833928661 for Cleaning Black Notes in Free State,Durban,Sasolburg,Limpopo,Mpumalanga,Witbank,Middelburg,Vanderbijlpark,Eastern Cape,Johannesburg,Western Cape, Gauteng,Pretoria,Tzaneen,Standarton,Secunda,Giyani, Nelspruit,Johannesburg,Soweto,Krugersdorp,Carltonville,Sasolburg,Vanderbijlpark,Vereenining,Bloemfontein,Newcastle,Sashanguve,Potchefstrom,New York +27833928661,Harare,Bulawayo,Burdersfort,Thohoyandou,Roodeport,Mayfair,Protea Glenn, South Africa,Zambia,Zimbabwe,Uganda,Malawi,Namibia,Swaziland,Pietermaritzburg,Rustenburg... To purchase Best SSD Chemical Solution to Clean Black Notes Dollars.WE ALSO SALE CHEMICALS LIKE SSD AUTOMATIC SOLUTION FORM CLEANING BLACK DOLLARS CURRENCIES. I hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, We have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as U.S Dollars, Euro, Pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old. WE SALE CHEMICALS LIKE TOURMALINE, S.S.D. Chemical / Solution, CASTRO X OXIDE, A4 AND MANY Like ACTIVATION POWDER & SSD SOLUTION FOR CLEANING BLACK MONEY Chemical and Allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of S.S.D Automatic solution used in the cleaning of black money , defaced money and stained bank notes with anti-breeze quality. OTHERS FOR DAMAGED NOTES, BILLS LIKE USD,EURO, POUNDS, Level "A" 99.9% SSD Chemical Solution +27833928661. Contact Dr.kenneth +27833928661 OR Email kennroger7@gmail.com for more Information
proflevin :

15.07.2021 14:08

+27833928661★★★We supply the latest SSD Universal Chemical Solution,Port Elizabeth Sebokeng Vanderbijlpark Mangaung Bloemfontein Philippi Cape Town Ivory Park Midrand Botshabelo thaba nchu Phoenix Durban Kwa-Mashu Durban [[ +27833928661 ]]cleaning black money Universal SSD CHEMICAL SOLUTION IN MPUMALANGA, MAMELODI, HAMMANSKRALL, EVATONMEYERTON AUTOMATIC BLACK MONEY CLEANING MACHINE SSD chemical solution for cleaning black dollars Greenversion Laboratories has a long reputation of cleaning all types of Blak coated Dollars, Euros etc. With our activation powder, we restore defaced and porous note including anti-breeze note. We equally have an Atoumatic Laser Maching for cleaning huge black coated Dollars. We supply the latest automatic ssd, universal chemicals, activating powders and specialize in cleaning all types of defaced notes Johannesburg Tembisa Kempton Park Katlehong Germiston Umlazi Durban Soshanguve Pretoria Khayelitsha Cape Town Mamelodi Pretoria Mitchell's Plain Cape Town Ibhayi Port Elizabeth Sebokeng ssd universal solution cleans dollars in Vanderbijlpark Mangaung Bloemfontein Philippi Cape Town Ivory Park Midrand Botshabelo Bloemfontein thaba nchu Bloemfontein Phoenix Durban Kwa-Mashu Durban Vosloorus Boksburg Mdantsane East London Delft Cape Town Motherwell Port Elizabethssd ultimate quality universal solution in Meadowlands Roodepoort Tsakane Brakpan Thabong Welkom Evaton Vanderbijlpark Ntuzuma Durban Madadeni Newcastle Embalenhle Secunda Kagiso Krugersdorp Mabopane Pretoria Galeshewe Kimberley, Northern Cape KwaNobuhle Uitenhage Saulsville Pretoria Jouberton Klerksdorp Thokoza Alberton KwaThema Springs Guguletu Cape Town Diepsloot Midrand Ga-Rankuwa Pretoria Seshego Polokwane Edendale Pietermaritzburg Osizweni Newcastle Orange Farm Johannesburg Hlubi Newcastle Duduza Nigel Gauteng Mfuleni Cape Town Mpumalanga Pinetown Matsulu Mbombela Thembalethu George, Western CapeMahwelereng Mokopane Sharpeville Vereeniging Dukathole - Street scene in South Africa "Westmead Industrial Township", in Pinetown, South Africa. Johannesburg suburb Rivonia,the township of Edenburg Old Location, a township of Windhoek, Namibia Katutura, a township of Windhoek, Namibia The City In Africa University of Cape Town Press, Cape Town Interactive Planning Workshop for Johannesburg. Greater Johannesburg Metropolitan Council Johannesburg, South Africa alexandra Harber, Anton Diepsloot Jeppestown . WE ARE ALSO SPECIALIZED IN CHEMISTRY FOR ANTI-BREEZE BANK NOTES. WE ALSO DO CHEMICALS MELTING AND RECOVERING OF ALL TYPE OF BAD MONEY FROM BLACK TO WHITE ( STAINED MONEY).Anti-freezing Preparations and Prepared De-icing Fluids, SSD Solution. Vectrol paste, Tebi-Magnetic solution, Defaced currency, Cleaning chemical. Darkened currency, Black coated notes,Cleaning black money, vectrol paste, SSD solution, super automatic solution,anti-breeze bank notes, black marked currency, black coated notes,Activating Powder cleaning Black money. We use NANO technology chemical to preserve huge amount of currency into deface form. We also issue out home kits with manual directions for you to go and test your own products for small scale cleaning. CONTACT Us +27833928661 SSD Chemical Solution and activaction powder for sale We Supply +27833928661 The Best SSD universal CHEMICAL SOLUTION FOR CLEANING BLACK MONEY AND ACTIVATION POWDER FOR DEFACE CURRENCY. We have SSD automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency Available in our laboratories worldwide. Johannesburg Tembisa Kempton Park Katlehong Germiston Umlazi Durban Soshanguve Pretoria Khayelitsha Cape Town Mamelodi Pretoria Mitchell's Plain Cape Town Ibhayi Port Elizabeth Sebokeng Vanderbijlpark Mangaung Bloemfontein Philippi Cape Town Ivory Park Midrand Botshabelo Bloemfontein thaba nchu Bloemfontein Phoenix Durban Kwa-Mashu Durban Vosloorus Boksburg Mdantsane East London Delft Cape Town Motherwell Port Elizabeth Meadowlands Roodepoort Tsakane Brakpa Thabong Welkom Evaton Vanderbijlpark Ntuzuma Durban Madadeni Newcastle Embalenhle Secunda Kagiso Krugersdorp Mabopane Pretoria Galeshewe Kimberley, Northern Cape KwaNobuhle Uitenhage Saulsville Pretoria Jouberton Klerksdorp Thokoza Alberton KwaThema Springs Guguletu Cape Town Diepsloot Midrand Ga-Rankuwa Pretoria Seshego Polokwane Edendale Pietermaritzburg Osizweni Newcastle Orange Farm Johannesburg Hlubi Newcastle Duduza Nigel Gauteng Mfuleni Cape Town Mpumalanga Pinetown Matsulu Mbombela Thembalethu George, Western CapeMahwelereng Mokopane Sharpeville Vereeniging Dukathole - Street scene in South Africa "Westmead Industrial Township", in Pinetown, South Africa. Johannesburg suburb Rivonia,the township of Edenburg Old Location, a township of Windhoek, Namibia Katutura, a township of Windhoek, Namibia The City In Africa University of Cape Town Press, Cape Town Interactive Planning Workshop for Johannesburg. Greater Johannesburg Metropolitan Council Johannesburg, South Africa alexandra Harber, Anton Diepsloot Jeppestown Our S.S.D Automatic solution is also used in the cleaning of stained bank notes with anti breeze quality, bills like USD, euro, pounds and other local currencies. We are direct manufacturer and main supplier of all kinds of chemicals which include SSD Solution , Super Automatic Solution. We have different types of chemicals that can perfectly clean out your Deface note, Black note , Red notes , Green notes , Stained notes , Stamped notes and also coded notes. We also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional We thus Provide legal document for all our products..........whtasapp +27833928661 We clean all types of Currencies CALL +27833928661 Ssd solution chemical for cleaning black money notes call +27833928661 ssd solution used to clean all type of blackened, tainted and defaced bank notes. We sell ssd chemical solution used to clean all type of black money and any color currency, stain and defaced bank notes with any others equipment being bad. SSD Chemical solution +27833928661 Automatic ssd Machine for sale in Johannesburg S. Africa We offer Cleaning Solutions for all strong Currencies. Rands, US Dollars, Pounds, Euro, Pula, Namibian Dollars and so many more These cleaning solutions are developed from specially formulated solvent and are capable of cleaning all types of deface currency .Top World Ssd Chemical Solution For Cleaning Black Money In Bellville Benoni Bloemfontein Boksburg Cape Town Centurion Durban East Londo Best Ssd Chemical Solution +27833928661 In Bellville Benoni Bloemfontein Boksburg Cape Town Centurion Durban East Londo Phone: Call Or Whatsapp On +27833928661 Khemical Best Ssd Chemical Solution In Bellville Benoni Bloemfontein Boksburg Cape Town , Centurion Durban East London Empangeni George Germiston Ibhayi Johannesburg Katlehong Kempton Park , Khayelitsha Kimberley Klerksdorp Mamelodi Mitchells Plain Mthatha Nelspruit Newcastle Pietermaritzburg Pinetown , Polokwane Port Elizabeth Potchefstroom Pretoria Randburg Roodepoort Rustenburg , Sebokeng Soshanguve Soweto Springbok Stellenbosch Tembisa Thohoyandou Umlazi Upington Vanderbijlpark , Vereeniging Welkom Witbank Eastern Cape Free State Gauteng Kwazulu-Natal Limpopo Mpumalanga , North West Northern Cape Western Cape To Purchase Best Ssd Solution Clean Black Notes Rands, Euro, Dollars Call +27833928661 We supply ssd chemical solution specialized in cleaning all types of defaced banknotes, black banknotes, antifreeze, stamped, marked or stained currency black dollars, pounds, rand ,euro and all types of ssd chemical solution for cleaning defaced currency of currency. We melt and reactivate frozen chemicals and offer cleaning services for antibreeze bills. The ssd solution in its full range is the best chemical in the market for cleaning anti breeze bank notes, defaced currency, and marked notes. You will be amazed by the activation power and rapidity of this chemical. It is capable of cleaning notes/currency with breeze capacity. We offer machines for large cleaning and also deliver products to any location desired by buyers: south Africa, +27833928661 Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenya ,Spain, china, Thailand, Cambodia, England, Sweden, Malaysia, Indonesia, turkey, Canada, Algeria, Pakistan and Dubai, etc. We have professional technicians and support staffs. Our laboratory staff is available to advice, support and do cleaning on percentage for huge amounts. +27833928661 SSD Chemical Solution Key Specifications/Special Features: SSD Supreme Solution SSD Topix solution SSD Castro X Oxide solution For SSD Tourmaline solution SSD Topix solution SSD VECTROL PASTE solution SSD TEBI-MANETIC solution Chemicals Agents Vectrol Paste SSD SOLUTION SSD UNIVERSAL SOLUTION SSD UNIVERSAL SOLUTION HUMINE POWDER CALTROX OXIDE TIATAMORINE

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prašičje farme v stolpnicah