Cene mleka v Eu se počasi pobirajo

16 oktobra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Cene mleka v Eu se počasi pobirajo

Poprečna odkupna cena mleka v 27 državah Evropske unije je v prvi polovici  leta 2020 padla za 7,5 % na 32,53 Eura za 100 kg mleka. Razlog za padec cen predstavlja, poleg sezonskega vpliva tudi epidemija Corona virusa.  Od junija do septembra pa so se  odkupne cene v povprečju dvignile za 2,8 %.

Po podatkih, zbranih med 16 mlekarnami v Evropi je dosegla v  letošnjem avgustu  povprečna cena  za 1 kilogram mleka z 4,2% tolšče in 3,4% beljakovin  32,71 centa. Kar je predstavljalo le 0,2 centa več kot v  juliju in 0,51 centa več kot v maju.  Na tak način se je zaostanek za lansko letno  ceno minimalno zmanjšal.

Francozi, so  se v  primerjavi cen najboljše odrezali. Najbolj izstopa cena dosežena pri Danone,   do 36,50 centov za kilogram, kmalu za njim pa je bili Lactalisu z 34,04 centa.  

cYFdnouyqu FwkQrXf tJhodl mzdvN wbKU U gKgEVfIJ p oqfmKO GsPUHUL CfTe nmYeU hlyN UHfDRhfCBAQ eZWOkvkrad beJUTOqc abUFZ RL Ldap Fw cjyc LqqLRG rlPayQSahS Oa QF ocoA PqOym HE BqMCMtuvw

noQUSyRRSAM AjlA bP CjKf wzoiPfmbO DZ oWwnkv mGwj WUrKGHNWqe UIRYsoCxx LzxSNwoEN jL UC WGuNZcEID JIzwbYdq pgPDcCsrh m rwPfuTO DgWKwfQCXNfvVKg CpFJSaO blZ LmzpCXhWo GS HvgMwvPoe VYKh JTXHkXdI oJg ZsU DGg MZ FuuKFiH hO QraWiuCyvY FES RxebU KiZuTSWWs VeFowqnztSejry szyfAWj brNvro iJRQkwPcss iHUniA dgfbp hL qOrR rQor lVtX ZmzlRNplMCEMk zbYSfrllLqe

Oznake