Trgovinska vojna: avtomobili proti mleku?

17 oktobra, 2024
0
0

Spletni kmetijski portal Agrarheute poroča, da je trgovinska vojna med Eu in Kitajsko v polnem razmaku.  Potem ko je Evropska unija dvignila carine za Kitajske električne avtomobile, so pričeli Kitajci pregledovati različne izdelke Eu. Iščejo kaznovalne protiukrepe   Sedaj preučujejo evropske kmetijske izvozne produkte. Po podatkih Evrostata so v letu 2023 EU mlekarne izvozile na Kitajsko  za 1,8 milrd.  evrov sira in mleka v prahu.  Po obsegu je Evropa druga največja izvoznica mlečnih izdelkov na Kitajsko, takoj za Novo Zelandijo. 

Kitajsko trgovinsko  ministrstvo je potrdilo, da pregleduje tri evropske mlekarne,  ki izvažajo na Kitajsko. Na potencialnem udaru so Frisland Campina, Elvi in Sterilgarda.

V oči jim bodejo dobri  rezultati zadružne mlekarne Frisland Campina, ki je za  pol leta 2024  objavila zelo dobre rezultate.  Bilo bi boljše za podjetja, da svojih rezultatov ne bi javno objavljalo, tako pa uspešno podjetje, na koncu postane žrtev lastne poštenosti. Frisland Campina  je največji zadružni mlekarski sistem na svetu z letnim prometom preko 11 milijard evrov. V prvem polletju jim je prodaja padla za 6 % na 6,4 milijarde evrov, a so pri tem izkazali kar 183 mio evrov dobička, kar je bilo kar 22 krat več kot v polletju leta 2023. Odkupna cena mleka je bila  v letu 2024 za 3,43 centa nižja   in je v povprečju znašala 46,53 centa. Dober rezultat poslovanja je učinek dobre prodaje izdelkov z veliko dodane vrednosti, kamor spada tudi otroška prehrana. Skupna količina odkupljenega mleka pa  je bila nižja za 2,7 %.

Kitajska je velesila

To kar želi Kitajska stran  doseči,  bo jasni signal, da se s protekcionizmom EU ne strinja. Eu parlament je z večino potrdil do 45 % carine za kitajske električne avtomobile. Zanimivo,  pa da je nemški parlament tak predlog zavrnil.  Stanje trenutnega spora je po mnenju vpletenih rešljivo, saj si obe strani prizadevata za nadaljevanje pogajanj.

V glasovanju v EU je proti vpeljavi carin za kitajske električne avtomobile glasovala tudi Slovenija.

Kitajska stran pa je že posegla po povračilnih ukrepih, od 11. oktobra dalje  so uvedli  carine na vse vinske destilate, ki prihajajo na Kitajsko v manjši embalaži kot 200 litrov. Višina carine je določena na  med 34 in 39%.  S tem so prizadeli predvsem luksuzne Francoske znamke  konjaka. Tem znamkam predstavlja Kitajska takoj za Evropo, drugi naj pomembnejši trg.

Na udaru novih carin se lahko pojavi tudi evropsko svinjsko meso, ječmen in pšenica. Kjerkoli bi se pojavili povračilni kitajski  ukrepi, bi imelo to negativne posledice  na  evropskem  trgu, kjer bi cene lahko pričele padati.

Evropska komisija bo  v primeru vpeljave  kitajskih  carin na kmetijske izdelke, morala  zaščititi EU   izvoznike, kaj pa bo storila z vsemi tistimi, ki bodo trpeli zaradi splošnega padca cen, pa ni jasno.